Nordiskt Flygteknikcentrum Luleå

Nordiskt FlygTeknikCentrum:s hemsida

Ansök till helikopterteknikerutbildningen med start augusti 2018 senast 1 juni

Vilka tillstånd har NFTC och vilka utbildningar har vi?

Vi har utbildningstillstånd SE147.0004 för certifikat A1, A3 och B1.3.
Vi utbildar flygtekniker med primär inriktning mot B1.3, helikopter inom ramen för Yrkeshögskolan. Flygteknikutbildningen är en av Luleås lokala profilgrenar. Vi samverkar med Luleå Gymnasieskola om flygmekanikerutbildningen, A1 och A3, flygplan och helikopterteknik.

 

Beviljad YH-ansökan Flygtekniker 420P

den 18 april 2017

YH-myndigheten har beviljat Nordiskt FlygTeknikCentrums ansökan om  flygteknikerutbildning-helikopter 420P med intag ht 2017 och ht 2018.

Utbildningen startar i augusti 2017 och genomförs under fyra terminer. Utbildningen passar dig som vill jobba i en internationell högteknonogisk bransch med service och underhåll av luftfartyg.

Över 90% av de studenter som examinerades vt-16 fick teknikerjobb inom branschen i hela landet. F.n. råder det stor brist på flygtekniker i landet vilket innebär att t.ex. SAAB, F21 och andra flygföretag nyanställer personal

Utbildningen följer dessutom internationella regelverk vilket innebär att även den internationella arbetsmarknaden är öppen för de som önskar.

Kontakta Börje Röckner angående ansökan
Email: borje.rockner@nftc.nu
Tel: 070-5693491

 

14th & 15th Mars 2017 – 66th EAMTC mötet – värd, Nordiskt FlygTeknikCentrum

den 18 april 2017

NFTC är 14 till 15 Mars 2017 värd för det 66:e EAMTC-mötet som hålls i Luleå. Det kommer runt ett hundra delegater från flygbolag och övriga utbildningsorganisationer i Europa och delar av övriga världen. På mötet avhandlas bland annat lagar och regelverk inom flygteknikområdet som publiceras av EASA (European Aviation Safety Agency) som är en EU-organisation. Deltagare från EASA är alltid med på dessa möten.

EAMTC (European Aviation Maintenace Training Committee) är en icke-vinstdrivande stiftelse registrerad i Nederländerna. Det är en oberoende branchorganisation bestående av utbildningsorganisationer och företag i närliggande intresseområden. Ex.  EASA Part 147 grund- samt typutbildningsorganisationen. EASA Part 145 godkända underhållsorganisationer, OEM, MRO och mjukvaruleverantörer samt andra inom branchen.

Mer info
Nyhetsarkiv