Behörighet / Sök här

Varje år tar vi in 25 studerande från hela landet. Många kommer direkt från gymnasiet medan andra har hunnit jobba eller plugga några år. Nästa kursstart är augusti 2022. Ansökningen öppnar 15 januari 2022.

För att söka in till flygtekniker behövs förutom grundläggande gymnasiekompetens minst godkänt betyg i En6, Ma2 och Fy1, (tidigare EnB, MaB och FyA). Sökande behöver även behärska svenska språket väl.

Om du saknar någon kurs men kan uppvisa betyg som visar att du ändå kan klara utbildningen (exempelvis mycket bra gymnasiebetyg), så kan du bli antagen. I vissa fall kan vi även ta in sökande som på något sätt kan uppvisa andra motsvarande kunskaper.

Läs mer om Behörighetskraven

Utbildningen passar dig som är teknikintresserad och som vill ha ett jobb som både är praktiskt och teoretiskt. Du bör också gilla ordning och reda och att ta ansvar, för som flygtekniker kommer du att jobba med många olika system med fokus på säkerhet.

För att läsa till flygtekniker bör du trivas med att plugga eftersom halva utbildningstiden är teoretisk där det mesta materialet är på engelska. Andra delen av utbildningen är förlagd till hangaren där du får arbeta praktiskt med olika system. 

Ansökan öppnar 15 januari 2022

Frågor om antagning, betyg med mera:
borje.rockner@hotmail.com 070-569 34 91

Frågor om utbildningen:
jonas.palo@nftc.se 070-634 44 66

Du länkas vidare till portalen där du gör din ansökan.

Kontakt

NFTC
Luftfartsvägen 11, 972 54 Luleå
info@nftc.se
Telefon: 0920-23 21 64

Allmänt
©2019 Nordiskt Flygteknikcentrum alla rättigheter reserverade

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du läsa mer om vår integritetspolicy klicka här.