Behörighet / Sök här

Varje år tar vi in 25 studerande från hela landet. Många kommer direkt från gymnasiet medan andra har hunnit jobba eller plugga några år. Nu är sen ansökan öppen för dig som kan tacka ja till en plats när vi närmar oss kursstarten 12 augusti.

För att söka in till flygtekniker behövs förutom grundläggande gymnasiekompetens minst godkänt betyg i En6, Ma2 och Fy1 (tidigare EnB, MaB och FyA). Du kan även byta ut fysiken mot naturkunskap 100p eller naturkunskap 50p tillsammans med elämnen (se ”Läs mer om behörighetskraven). Sökande behöver även behärska svenska språket väl.

Om du saknar någon kurs men kan uppvisa betyg som visar att du ändå kan klara utbildningen (exempelvis mycket bra gymnasiebetyg), så kan du bli antagen. I vissa fall kan vi även ta in sökande som på något sätt kan uppvisa andra motsvarande kunskaper.  

Läs mer om Behörighetskraven

Utbildningen passar dig som är teknikintresserad och som vill ha ett jobb som både är praktiskt och teoretiskt. Du bör också gilla ordning och reda och att ta ansvar, för som flygtekniker kommer du att jobba med många olika system med fokus på säkerhet.

För att läsa till flygtekniker bör du trivas med att plugga eftersom halva utbildningstiden är teoretisk där det mesta materialet är på engelska. Andra delen av utbildningen är förlagd till hangaren där du får arbeta praktiskt med olika system. 

Nu är sen ansökan öppen för dig som kan tacka ja till en plats när vi närmar oss kursstarten 12 augusti.

Frågor om antagning, betyg eller annat skicka ett mejl till:

info@nftc.se

Kontakt

NFTC
Luftfartsvägen 11, 972 54 Luleå
info@nftc.se
Telefon: 0920-23 21 64

Allmänt
©2019 Nordiskt Flygteknikcentrum alla rättigheter reserverade

SE.147.0004

Integritetspolicy

Sen ansökan är nu öppen!

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du läsa mer om vår integritetspolicy klicka här.