Jobba som flygtekniker

Det är stor efterfrågan på flygtekniker både i Sverige och utomlands. Det gör att det finns stora möjligheter till en spännande karriär efter utbildningen. Du kan exempelvis jobba inom civila flyg- och helikopterföretag, flygvapnet, flygindustrin eller fristående flygtekniska verkstäder.

Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats. Du kan arbeta med underhåll, tillsyn, reparationer av flygplan, helikoptrar och flygplansmotorer men också med nytillverkning av flyg och motorer. Eftersom vår utbildning har gott rykte i branschen är det inga svårigheter att hitta intressanta jobb för våra studerande. Löneutvecklingen bland flygtekniker är dessutom ofta mycket bra.

Flygtekniker är ett både praktiskt och teoretiskt jobb, vilket innebär att du måste tycka om att skruva samtidigt som du ska kunna sätta dig in i och fördjupa dig i utbildningsmaterial och manualer på engelska. Det är stort krav på noggrannhet eftersom det ytterst handlar om säkerheten. Jobbet som flygtekniker är både självständigt och sker i samverkan med andra. Några stora arbetsgivare är SAAB, Försvaret och Sjöfartsverket.

”Studenterna satsar både tid och pengar för att utbilda sig. Jag vill att de ska känna att det är värt det!”

Torbjörn Niemi, verksamhetsansvarig/vd

Kontakt

NFTC
Luftfartsvägen 11, 972 54 Luleå
info@nftc.se
Telefon: 0920-23 21 64

Allmänt
©2019 Nordiskt Flygteknikcentrum alla rättigheter reserverade

SE.147.0004

Integritetspolicy

Sen ansökan är nu öppen!

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du läsa mer om vår integritetspolicy klicka här.