Våra utbildningar

Vi utbildar flygtekniker med inriktning helikopter samt genomför kurser och utbildningar på uppdrag av civila flygbolag och försvarsmakten. Genom ett samarbete med utbildningen i Klippan kan vi även erbjuda examinering mot flyg.

Flygtekniker med inriktning helikopter

Utbildningen som har riksintag är på två år och motsvarar 420 Yh-poäng. 

Utbildningsort: Luleå
Ansökning från: 15 januari 2022  
Nästa kusstart: augusti 2022 
Längd: 4 terminer (avslutas juni 2024)

Utbildningen till flygtekniker är både teoretisk och praktisk och schemalagd måndag till fredag kl 08.15-15.30. Totalt 14 kurser ingår i utbildningen och du läser fyra till fem kurser parallellt.

Fördelningen teori och praktik är 50/50 där de teoretiska delarna har klassrumsundervisning medan de praktiska delarna sker ute i hangaren med tillgång till ett flertal luftfartyg och mängder av extra delar. Här jobbar du självständigt efter manualer och arbetsordrar precis som i en riktig flygverkstad, men har alltid tillång till instruktörer som hjälper och kontrollerar att uppgifterna görs på rätt sätt. I utbildningen ingår även praktik på något av de företag vi samarbetar med.

Efter två års studier är du färdig för att söka dig ut i arbetslivet. Efter ytterligare två år på en arbetsplats har du möjlighet att få ut certifikatet som flygtekniker. Du har alltid lön under de här två åren som du jobbar. Tack vare samarbeten med olika flygföretag i hela landet och ett brett kontaktnät inom branschen kan vi ofta hjälpa till att hitta ett jobb efter utbildningen.

Som studerande har du möjlighet att få studiemedel via CSN. Kommer du från annan ort kan vi hjälpa till med boende i närheten av skolan.

Kontakt

NFTC
Luftfartsvägen 11, 972 54 Luleå
info@nftc.se
Telefon: 0920-23 21 64

Allmänt
©2019 Nordiskt Flygteknikcentrum alla rättigheter reserverade

SE.147.0004

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du läsa mer om vår integritetspolicy klicka här.