Våra utbildningar

Vi utbildar flygtekniker med inriktning helikopter samt genomför kurser och utbildningar på uppdrag av civila flygbolag och försvarsmakten. Genom ett samarbete med utbildningen i Klippan kan vi även erbjuda examinering mot flyg.

Flygtekniker med inriktning helikopter

Utbildningen som har riksintag är på två år och motsvarar 420 Yh-poäng. 

Utbildningsort: Luleå
Ansökning från: Sen ansökan är nu öppen!  
Nästa kursstart: augusti 2024 
Längd: 4 terminer (avslutas juni 2026)

Utbildningen till flygtekniker är både teoretisk och praktisk och schemalagd måndag till fredag kl 08.15-15.30. Totalt 14 kurser ingår i utbildningen och du läser fyra till fem kurser parallellt.

Fördelningen teori och praktik är 50/50 där de teoretiska delarna har klassrumsundervisning medan de praktiska delarna sker ute i hangaren med tillgång till ett flertal luftfartyg och mängder av extra delar. Här jobbar du självständigt efter manualer och arbetsordrar precis som i en riktig flygverkstad, men har alltid tillång till instruktörer som hjälper och kontrollerar att uppgifterna görs på rätt sätt. I utbildningen ingår även praktik på något av de företag vi samarbetar med.

Efter två års studier är du färdig för att söka dig ut i arbetslivet. Efter ytterligare två år på en arbetsplats har du möjlighet att få ut certifikatet som flygtekniker. Du har alltid lön under de här två åren som du jobbar. Tack vare samarbeten med olika flygföretag i hela landet och ett brett kontaktnät inom branschen kan vi ofta hjälpa till att hitta ett jobb efter utbildningen.

Som studerande har du möjlighet att få studiemedel via CSN. Du tar dig till skolan med Luleå lokaltrafik som har särskilda studentpriser.

Examination
Hos oss går det att examinera de moduler som är kopplade till kategori B1.3. Kontakta NFTC:s Examination Manager för pris, utbildningsmaterial och bokning.

Uppdragsutbildningar
Vi har även möjlighet att hålla i olika typer av uppdragsutbildningar. Kontakta oss för att få veta mer.  

Studentbostad

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor samt yrkeshögskolor. SBS erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. SBS ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke. 

Flera av våra studenter har hittat sitt boende på Klintvägen, där du enkelt kan ta buss nr 4 direkt till Luleå Airport som bara ligger ett stenkast från skolans lokaler.

Sök din studentbostad här!

 

Lulebo AB är alla luleåbors eget bostadsföretag. Lulebo finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Lulebo har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder bla. Lulebos bostäder finns i de flesta delarna av Luleå.

Hos Lulebo finns idag möjligheten till direktbokning, för dig som inte hunnit skaffa dig en kötid. Läs mer och lägg upp din profil på deras hemsida. 

Sök din studentbostad här!

Kontakt

NFTC
Luftfartsvägen 11, 972 54 Luleå
info@nftc.se
Telefon: 0920-23 21 64

Allmänt
©2019 Nordiskt Flygteknikcentrum alla rättigheter reserverade

SE.147.0004

Integritetspolicy

Sen ansökan är nu öppen!

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du läsa mer om vår integritetspolicy klicka här.