Våra utbildningar

Vi utbildar flygtekniker med inriktning helikopter samt genomför kurser och utbildningar på uppdrag av civila flygbolag och försvarsmakten. Genom ett samarbete med utbildningen i Klippan kan vi även erbjuda examinering mot flyg.

Flygtekniker med inriktning helikopter

Utbildningen som har riksintag är på två år och motsvarar 420 Yh-poäng. 

Utbildningsort: Luleå
Ansökning från: Ansökan öppnar januari 2024  
Nästa kursstart: augusti 2024 
Längd: 4 terminer (avslutas juni 2026)

Utbildningen till flygtekniker är både teoretisk och praktisk och schemalagd måndag till fredag kl 08.15-15.30. Totalt 14 kurser ingår i utbildningen och du läser fyra till fem kurser parallellt.

Fördelningen teori och praktik är 50/50 där de teoretiska delarna har klassrumsundervisning medan de praktiska delarna sker ute i hangaren med tillgång till ett flertal luftfartyg och mängder av extra delar. Här jobbar du självständigt efter manualer och arbetsordrar precis som i en riktig flygverkstad, men har alltid tillång till instruktörer som hjälper och kontrollerar att uppgifterna görs på rätt sätt. I utbildningen ingår även praktik på något av de företag vi samarbetar med.

Efter två års studier är du färdig för att söka dig ut i arbetslivet. Efter ytterligare två år på en arbetsplats har du möjlighet att få ut certifikatet som flygtekniker. Du har alltid lön under de här två åren som du jobbar. Tack vare samarbeten med olika flygföretag i hela landet och ett brett kontaktnät inom branschen kan vi ofta hjälpa till att hitta ett jobb efter utbildningen.

Som studerande har du möjlighet att få studiemedel via CSN. Du tar dig till skolan med Luleå lokaltrafik som har särskilda studentpriser.

Studentbostad

Som elev vid Nordiskt Flygteknikcenter har du förtur till SBS:s studentbostäder på Klintvägen. Du kommer att ha din bostad nära andra elever vid NFTC. Förturen gäller till och med två veckor efter första antagningsbeskedet. Därefter går det fortfarande bra att söka våra bostäder men då gäller ej förturen.

Sök din studentbostad här!

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor samt yrkeshögkolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke

Kontakt

NFTC
Luftfartsvägen 11, 972 54 Luleå
info@nftc.se
Telefon: 0920-23 21 64

Allmänt
©2019 Nordiskt Flygteknikcentrum alla rättigheter reserverade

SE.147.0004

Integritetspolicy

Ansökan öppnar 2024.

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du läsa mer om vår integritetspolicy klicka här.